2016-05-27 15:15:00

Mimarlar Odası'nın her iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 15. dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri açıklandı.

“Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” yapı, proje ve fikir alanlarında olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Çok sayıda projenin aday gösterildiği Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında yapı dalında 8 proje, Türkiye’nin en iyi yapıları seçilerek ödüle layık görüldü.

Mimari projesi Emre Arolat ve ekibi (EAA Mimarlık) tarafından yapılan Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü Projesi ise yapı dalında Türkiye’nin en iyi yapıları arasında gösterilerek ödül aldı.

Sümer Kampüsü projesine 2012 yılında Singapur’da düzenlenen Uluslararası Dünya Mimarlık Festivali’nde eğitim yapıları kategorisinde birincilik ödülü verilmişti.

Sümer Kampüsü projesine yine aynı yıl, Hürriyet Emlak, Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırmasında” ise eğitim kategorisinde Türkiye birinciliği, Mimari Dönüşüm kategorisinde de Türkiye ikinciliği ödüllerine layık görülmüştü.